Aktiviteter

Forløbet i Sct. Ols' døgnbehandling indebærer en række aktiviteter udover det terapeutiske indhold i dagsprogrammet. Aktiviteter på ejendommene og andre steder på øen bliver betragtet som en del af den oplevelsesorienterede læring, der styrker sammenholdet i fællesskabet. Ved at deltage i de oplevelsesorienterede aktiviteter kan du blandt andet lære noget om at samarbejde til trods for jævnlige konfrontationer med egne og andres stærke og svage sider.

Et behandlingsophold på Sct. Ols indebærer en del udflugter i naturen, hvilket der er fantastiske muligheder for på Bornholm. Foruden den flotte kyst med både klipper og sandstrande har Bornholm også Danmarks tredjestørste skov, Almindingen. For at udnytte øens natur bliver der arrangeret udflugter og aktiviteter uden for Sct. Ols' ejendomme. Eksempelvis ture til stranden, skovture, bådture, lystfiskeri og klatring i klipperne. Andre udflugter kan gå til bowlinghallen, sportsarrangementer, museumsbesøg, biografen, koncerter. Under den stoffrie del af forløbet er der mulighed for at deltage i sportshal og svømmehal.

I nogle år har vi haft en fast aftale med Listed Trolling, som hver 14. dag arrangerer heldags fisketur i charterbåd med en gruppe brugere og en af personalet. Der er fangstgaranti i charterbåden, som er en Minor 29 fod med 315 HK og med plads til 8 lystfiskere. Om sommeren bliver der typisk fisket efter torsk, mens der også trolles efter laks om vinteren.

I sommermånederne bliver der lejlighedsvist arrangeret rapelling, og turen går næsten altid til det nordbornholmske område rundt om Hammeren, som har en fantastisk natur med masser af klipper. Rapelling kan være en lidt grænseoverskridende aktivitet, som det altid er spændende at afprøve. Nogle tager udfordringen op og går direkte løs på opgaven med at gå ud over kanten og fire sig ned ad Danmark højeste lodrette klippevæg, som er 48 m høj og beliggende over Opalsøen ved Hammeren. Andre tager kun med for turens skyld eller prøver en lidt lavere klippevæg først.
    Internt på ejendommen i Randkløve er der:
  • Badeafdeling med sauna og spabad
  • • Aktivitetslokale med bordtennis og bordfodbold. Her arrangeres også fester med karaoke og dans. Lokalet bruges også til aktiviteter som yoga og oplæg med gæsteforelæsere udefra.
  • Motionsrum med diverse træninsgapparater og fitnesudstyr
  • Udendørs boldbane, hvor der om sommeren spilles en hel del volleyball og kortbanefodbold.
De, der er i udslusning gennem bofællesskabet i Olsker, deltager i lignende aktiviteter som beskrevet ovenfor. Dog er de i langt højere grad ude i lokalsamfundet og deltager i forskellige aktiviteter i foreninger, sportsklubber m.m.