
Målgrupper
Målgruppen består af voksne mænd og kvinder over 18 år, som herunder er opdelt i nogle af de mest almindelige grupper, der har haft udbytte af denne døgnbehandling. Voksne, der ikke hører ind under de nedenfor skitserede grupperinger, men som i øvrigt matcher brugerprofilen, vil oftest være egnede til et forløb i Sct. Ols’ døgnbehandling. Brugerprofil:Behandlingen er tilsluttet et inkluderende praksisideal, som indebærer en forpligtigelse til at tilpasse behandlingen individuelt. Behandlingen er derfor velegnet til misbrugere, hvor der skal tages særlige hensyn. Eksempelvis personer, der bliver ved med at tage tilbagefald, gravide, anden etnisk baggrund, anden seksuel orientering, spiseforstyrrelser, ludomani etc. Ydermere misbrugere med specielt stor sårbarhed som følge af f.eks. overgreb og svigt tidligt i livet.
Der arbejdes ud fra et inkluderende praksisideal og en deraf følgende tilpasning af forløbet til den enkelte bruger. Der lægges vægt på at udvise fleksibilitet og rummelighed i forhold til den enkeltes behov. Behandlingen er også velegnet for personer, der fremstår som intellektuelt velfunderede, men som samtidig har svært ved at forholde sig til følelser, kerneværdier og sårbarhed etc. De pågældende kan ofte give et umiddelbart indtryk af at være socialt velfungerende og gode til at kommunikere. Det viser sig dog ofte, at deres intellektuelle formåen også fungerer som en beskyttelsesstrategi, der holder andre mennesker uden for deres intimssfære og derved bidrager til følelsesmæssig isolation og ensomhed.
Sct. Ols' er ikke et behandlingstilbud for personer, som vanemæssigt reagerer med at bruge trusler og vold. Forløbet forudsætter, at brugeren har en formåen til at tage ansvar og indgå i et socialt samspil med andre uden at sprede frygt og usikkerhed omkring sig. Behandlingen er derfor heller ikke gearet til brugere med tung psykopatologi, som kræver daglig tilstedeværelse af speciallæge og høj personaledækning i overvågningsøjemed. Institutionens kompetencer er tilrettelæggelsen af lære- og forandringsprocesser, som støtter brugerne i udviklingen af realkompetencer for en afholdende tilværelse. Mange af de misbrugere, der visiteres til denne døgnbehandling har ikke desto mindre psykiske problemstillinger og i nogle tilfælde også psykiatriske diagnoser. Det afgørende aspekt i forholdt til deres egnethed for denne misbrugsbehandling er den psykiske lidelses karakter, og hvorvidt der er iværksat en fungerende behandling.